Ruud

Sport zit in mijn DNA en biedt mij al een leven lang ontspanning en plezier.

Ruud van Dijk (1962) getrouwd, vader van een dochter en een zoon, bewegingsdocent, coördinator sportstimulering en zwemzaken, docent Rots & Water.

Op de middelbare school wist ik het al, ik zou gymleraar worden. Mijn werk moest bestaan uit actief zijn, plezier maken, nieuwe dingen uitproberen, grenzen verleggen, organiseren en motiveren.

Dus ging ik naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Tijdens mijn opleiding ontdekte ik hoe leuk ik het lesgeven werkelijk vond en hoe bijzonder de interactie met leerlingen was. Ik leerde kinderen te sporten en bewegen, maar tegelijkertijd stak ik ook veel van hen op. Ik leerde te relativeren, te luisteren, te kijken zonder oordelen, in te spelen op verrassingen en altijd te denken in mogelijkheden.

Na mijn opleiding kon ik gelijk aan de slag als gymleerkracht op het voortgezet onderwijs. Wat een prachtig beroep, leerlingen uitdagen door ze met humor, nieuwsgierigheid en veel vertrouwen tegemoet te treden en waar nodig rebels te zijn en tegendraadse keuzes te maken.

Na 25 jaar in het onderwijs besloot ik een andere uitdaging aan te gaan en ben ik als manager binnensport en consulent bewegingsonderwijs bij het Sportbedrijf Arnhem aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik al weer een paar jaar werkzaam als coördinator sportstimulering en zwemzaken bij de gemeente Rheden waar ik samen met mijn team werk aan het in beweging krijgen en houden van alle inwoners van de gemeente Rheden. Kinderen en jongeren nemen daarbij altijd een bijzondere plaats in.

“Elk kind is een belofte”